Een coach voor elke vraag
Binnen Kessels & Smit hebben we een grote en gevarieerde pool van coaches. We begeleiden mensen op individuele basis, maar zijn als coaches ook vaak actief als onderdeel van een groter leiderschaps- of professionaliseringstraject. Elke coach heeft zijn of haar eigen profiel. en iedereen werkt met een andere doelgroep. Dat kan variëren van bestuurders en directeuren tot beginnende leidinggevenden of professionals, van jongeren tot mensen met veel ervaringsjaren...
Thema's die regelmatig voorbij komen in de coachvragen zijn: persoonlijke effectiviteit, loopbaan en talenten, werkplezier, energie en vitaliteit in het werk, samenwerking, leiderschap. Maar als we coachen als onderdeel van een organisatietraject dan kan het ook gaan over de vraag hoe iemand vanuit zijn of haar eigen talenten en drijfveren invulling kan geven aan de vernieuwing. De coachvragen zijn dan op die specifieke thema's gericht.
Coachen is wat ons betreft een vak. Daarom investeren onze coaches in professionalisering. Dat doen we zowel ieder voor zich, als in onze gezamenlijke community of practice rond coaching: de K&S Coachpraktijk. Hierin organiseren we coach-de-coach en intervisie, we volgen gezamenlijke trainingen en lezen boeken. Zo blijven we ons ontwikkelen en waarborgen we de kwaliteit van ons werk.
Op zoek naar een coach? Of coaching inzetten in je organisatie?
We weten uit onderzoek dat de klik tussen coachee en coach een van de meest belangrijke werkende elementen is in coaching. Daarom is een vrijblijvende kennismaking bij ons altijd de eerste stap. Je kunt op zoek naar een coach door onze profielen te bekijken.
Als je graag hulp wilt dan is in Nederland onze collega Anne Marie van de Wiel bereikbaar om je te helpen. In Vlaanderen kun je contact opnemen met Maggelien Lambrechts of Sofie Hendrikx. Zij zijn allen ervaren coaches en kunnen na een eerste verkenning van je vraag een voorstel doen voor een of meer passende collega's, omdat ze ons allemaal kennen.
Gerelateerde blogs
-
07-07-2024 / Blog / Door Ewout VisserVan professional naar leidinggevende, van teamleider naar afdelingshoofd, van manager naar directeur….elke overgang vraagt niet alleen nieuwe vaardigheden en kennis, ook je overtuigingen worden uitgedaagd. Als coach kun je mensen ondersteunen bij vragen als: Wat laat je los? En wat pak je beet? Waar vind je nieuwe ruimte? En waar bouw je op het vertrouwde?
-
02-05-2024 / Blog / Door Litty van der Wal
Coaching: wie anders naar zichzelf kijkt, ziet meer
‘Wat heb ik nodig om met plezier en behoud van energie te kunnen werken?’ Deze vraag kom ik als coach in allerlei vormen tegen – dikwijls gesteld door harde werkers, mensen met een groot verantwoordelijkheidsbesef en door snelle denkers, die de lat hoog leggen. Ze wandelen mijn coachpraktijk binnen wanneer ze merken: zo ga ik het niet lang meer volhouden… Wat helpt dan? Bij zo’n vraag? Ik neem twee geanonimiseerde situaties uit mijn coachpraktijk als voorbeeld. -
27-05-2024 / Blog / Door Anne Marie van de Wiel
Coaching: hoe is het voor je als alles er mag zijn?
Ooit las ik een mooie zin die voor mij de kern van coaching raakt. ‘Ik ben er. En als dat dan zo is, leg ik mijn pad naast het jouwe en loop ik met je mee’. Volgens mij draait het daar om, in je rol als coach. Ruimte maken voor een ander om zijn of haar vraagstuk te verkennen of in een nieuw licht te zien. Juist door naast iemand te staan. En zonder oordeel te onderzoeken wat er in het hier en nu is. Waardoor de coachee in rust kan ontdekken wat er bij hem of haar werkelijk speelt. Dat lost niet altijd in een keer een vraagstuk op, maar dat hoeft ook niet. Daarvoor zijn coachvragen vaak te complex. Als een vraagstuk anders aanvoelt na de coaching – lichter, of met meer aanvaarding, of vertrouwen – dan heb je samen al veel bereikt. Misschien draait het daar zelfs wel om. Om daar te komen kunnen we werken met hoofd, hart en buik. Oftewel: cognitie, verlangen en gevoel. -
03-09-2024 / Blog / Door Sanne Netten
Vanuit de schaduw naar het licht: coachen met het ‘cirkel van acht’ model
Iedereen heeft talenten en vermogens èn valkuilen en eigenschappen die je in de weg zitten. Een schaduwkant, die gaat over beschermingsmechanismen en niet helpende gedachtenpatronen. Ooit ontstaan als helpende reactie op een situatie, maar langzamerhand zijn het laagjes geworden die je eerder tegenhouden om het leven te leiden dat je graag wilt. -
18-04-2024 / Nieuws / Door Saskia Tjepkema
Nieuw boek: De essentie van coaching
Yvonne Burger en Laurens G.F. Knoop nodigden 9 ervaren coaches uit om elk een specifieke stijl van coaching te omschrijven. Eerst in een college, nu in een hoofdstuk. Het resultaat is een staalkaart aan coach-aanpakken, met voorbeelden en theoretische onderbouwing. Saskia Tjepkema schreef een bijdrage over oplossingsgericht coachen.