Katrien Massa

Media
Erkennen wat er is, maakt ruimte voor wat kan zijn

Mijn werk

Mijn werk situeert zich op het kruispunt van organisatie-, leiderschaps- en teamontwikkeling: het vormgeven en begeleiden van verander- en ontwikkeltrajecten, leiderschapscoaching en het faciliteren van samenwerken.

Leer- en veranderprocessen fascineren me. Vooral wanneer het erom gaat mensen dichter te brengen bij het beste in zichzelf én bij hun samenkracht als organisatie. Dat doe ik door te onderzoeken wat voor hen van belang is en welke resultaten ze willen bereiken met hun werk. Ontwikkelvragen formuleren, inzicht brengen in de complexiteit door aandacht te richten op 'rode draden' en ontwerpen van een concreet en inspirerend pad zijn kernelementen in mijn aanpak om te komen tot het realiseren van wat al als potentieel aanwezig is. Mijn rol daarbij vergelijk ik graag met die van een katalysator.

Het liefst werk ik in nauw contact met leiders en hun ondersteuners. Partners zijn en samen optrekken is naar mijn aanvoelen een belangrijke sleutel tot werkzame en duurzame veranderingen.


Je krijgt vertrouwen in wat komt, door te erkennen wat er al is en daaraan zo nodig nieuwe betekenissen te geven. Vanuit mijn achtergrond in ontwikkelingsgerichte bemiddeling, bewustzijnsontwikkeling en neuro linguistische programmering, richt ik de aandacht op betekenisvolle interactie- en organisatiepatronen. Ik geef aan wat mensen kunnen versterken in de manier waarop ze met elkaar omgaan, zodat hun samenwerken optimaal wordt en hun organisatie aan kracht wint.

In 1994 studeerde ik af als bio-ingenieur aan de Universiteit van Gent. Naderhand ging bij het werk als ingenieur mijn fascinatie vooral uit naar de menselijke kant van processen en maakte ik de stap naar personeels- en organisatieontwikkeling. In 2001 ben ik zelfstandig adviseur geworden en sinds de start in 2003 in België geef ik mee vorm aan Kessels & Smit, The Learning Company.

De paradox van leven

We zijn allemaal beweging, een drijvende levenskracht die in beweging wil blijven.
En we zijn allemaal structuur, een manifestatie die wil blijven bestaan.
De paradox van leven is de spanning tussen wat we willen zijn en blijven als structuur en wat we willen worden als beweging, een ontwikkelende drijvende universele kracht.
Thomas Hübl

Contact

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Bel of mail Katrien Massa