samenvernieuwenindepraktijk3 111869552598
HomeBoekwinkel › Boek

Samen vernieuwen in de praktijk: toolbox om werk te maken van innovatie

Door: Suzanne Verdonschot web 111976674546 Suzanne Verdonschot, Marloes van Rooij - ; Uitgever: Kessels & Smit   09-08-2022

Tweede herziene editie! Iedereen die nu deze nieuwe editie aanschaft, kan gratis deelnemen aan het online event op donderdag 17 november 2022 (14.30-16.30) waarin de auteurs de hele toolbox doorlopen en je leert werken met de inhoud ervan.

 

Bouwen aan vernieuwing is spannend. Er kan van alles misgaan. Sterker nog, dat hoort erbij. Want om echt anders te gaan werken moet je afwijken van hoe het nu gaat: andere samenwerkingsrelaties bouwen, nieuwe kennis ontwikkelen en ongewone aanpakken uitproberen. Alleen door te experimenteren kom je verder met de beweging waaraan je bouwt. Innoveren betekent dus ook: vastlopen, zoeken, twijfelen en nieuwe paden inslaan.

 

Tal van situaties zullen je daarin uitdagen. Hoe krijg je collega’s zo ver dat ze zin krijgen om mee te doen? Hoe prikkel je anderen, zonder te veel te moeten trekken? Hoe zorg je ervoor dat iets wat op de ene plek werkt ook elders gebruikt kan worden? Wat kun je doen als het ‘nieuwe’ botst met het bestaande? En hoe ga je om met de resultaatgerichtheid van de klant of het management, terwijl de pilot nog in volle gang is?

 

Op dit soort vragen reiken de auteurs met deze toolbox antwoorden aan. Het biedt handvatten om regie te houden op het proces van uitproberen, vastlopen en doorbraken vinden. Het is gebaseerd op innovatieonderzoek met honderden mensen in uiteenlopende organisaties; van industrie en handel tot zorg en ruimtelijke ordening. De concrete werkvormen die je erin vindt zijn stuk voor stuk beproefde methodes om sociale innovatie te verbreden, verdiepen en versnellen.