Nynke de Geus

Afscheid Nynke de Geus: Eigenheid laten bloeien!


In oktober nemen we afscheid van onze collega Nynke als lid van ons gezelschap. Marloes interviewt haar over haar tijd bij Kessels & Smit en haar toekomstige stappen.

 

Je nam een grote stap door bij K&S te komen werken. Na een periode van acht jaar in loondienst, stapte je als zelfstandig ondernemer bij ons in. En nu, na anderhalf jaar, nemen we weer afscheid van elkaar. Hoe ervaar je dat?

“Afscheid vind ik een groot woord, want we blijven samenwerken. Daar hebben we de eerste plannen al voor op stapel gezet! Wel nemen we afscheid van elkaar als leden van dezelfde ‘familie’.

Mijn anderhalf jaar bij K&S is een avontuur geweest. Het is anders gelopen dan ik me had voorgesteld. Het heeft me een nieuwe ervaring opgeleverd. Ik heb een proces doorgemaakt, en ook al is dat nog niet helemaal af en zijn nog niet alle vragen beantwoord: ik kan het loslaten. Het één hoeft niet klaar te zijn voordat ik nieuwe stappen zet.”

 

Hoe kijk je terug op die afgelopen tijd?

“Eén van de meest intrigerende dingen vond ik bij K&S de vraag ‘Wie ben jij?’. Dat appèl op het beschrijven en inzetten van je eigenheid, je kleur… dat vond ik niet eenvoudig. Het heeft me flink aan het denken gezet. Maar juist om die eigenheid, die eigen kleur te ontdekken ben ik bij K&S gaan werken. Daar heb ik me in ontwikkeld – en om daarmee door te kunnen gaan is het nu weer nodig om uit te stappen...”

 

Hoe kijk je naar deze nieuwe fase? Waar wil je mee verder?

“Ik geniet erg van deze tussenfase van ruimte en rust. Ik ga zeker verder met individuele coaching. Vragen die me daarin het meest boeien gaan óók over eigenheid. Mensen ondersteunen om hun vrijheid te ontdekken en te ervaren. De vorm waarin dat zal gebeuren komt vanzelf wel, daar sta ik volledig open in. Als we elkaar vinden op de inhoud, creëren we daar de meest passende vorm bij: in loondienst, een tijdelijke functie, in netwerkverband of als zzp-er.”

 

Wat geef je ons mee?

“Mijn wens voor K&S is dat het gezelschap vruchtbare grond zal zijn, een voedingsbodem voor de waardevolle en belangrijke zoektocht naar ieders eigenheid. En het tempo waarin en de manier waarop dat gebeurt... dat zal voor iedereen anders zijn!”

 

Nynke is vanaf nu bereikbaar via n.de.geus@casema.nl