leertrajectcoachen

Leertraject ‘Waarderend- en talentgericht coachen’ in Antwerpen

This page is not available in English - View in Dutch:


Je kan er niet naast kijken. Het woord ‘talent’ popt op in allerlei contexten en media. Maar wat zijn ‘talenten’ precies? En waar gaat een waarderende benadering werkelijk over? In dit leertraject verdiep je je coachpraktijk met het vakmanschap van talentgericht werken.

 

Voor wie

Dit traject richt zich naar coaches, loopbaanbegeleiders en docenten die zich willen verdiepen in het talentgericht- en waarderend coachen van interne of externe klanten. Je ontwerpt je eigen talent-experimenten en onderzoekt het effect ervan in de praktijk. In een talenten-interventietijdschrift bundelen we de opbrengsten van elkaars ontdekkingstocht naar talent.

 

Inhoud

  • Geen klassieke opleiding. Wel een leer- en werkplaats om jezelf in verbinding met andere professionals verder te ontwikkelen als talent coach.
  • Waarderend en onderzoekend kijken als basis om talentgericht te werken met klanten.
  • Een werkkader en visie om aan talentenonderzoek- en ontwikkeling te doen.
  • Ontwerpen van eigen talent-interventies.
  • Een exemplaar van het talenten-interventietijdschrift waar je zelf een bijdrage aan levert.
  • Reader met achtergrondinformatie en artikels.

 

Opbouw

De eerste twee dagen dienen als startbaan voor je eigen verhaal als talentcoach. We bouwen een visie op en reiken een kleurrijk palet aan van bestaande werkkaders en interventies om waarderend- en talentgericht te coachen. Leren door te doen en inzichten delen staan centraal in dag één en twee. Na de tweede dag ga je zelf aan de slag: je ontwerp een eigen talentexperiment en gaat deze uitproberen binnen je eigen werkpraktijk. In de leer-en werkplaats op dag 3 delen we de ervaring van elkaars opbrengsten en ontwikkelen we elkaars experimenten door. We maken de stap van talentenonderzoek naar talentontwikkeling.

Voor de start van het leertraject ontvangt elke deelnemer enkele voorbereidende opdrachten.

 

Praktisch

Het traject bestaat uit 3 leerdagen:

  • 30 maart 2015 van 9.30u tot 17u
  • 31 maart 2015 van 9.30u tot 17u
  • 19 mei 2015 van 9.30u tot 17u


Voor dit leertraject slaan we onze tenten op in Dreambuilding: Huybrechtsstraat 27-29 te 2060 Antwerpen. Deze locatie is gelegen op 15 minuten wandelen van het station Antwerpen Centraal.

Om voldoende ruimte te bieden aan ieders persoonlijke ontwikkeling, werken we in een kleine groep van minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers en onder supervisie van twee begeleiders.

 

Begeleiders

De begeleiding is in handen van Peter Beschuyt en Peter Van Camp. Beiden zijn coach en adviseur vanuit een fundamentele talentbril. Ze delen een passie voor leren, groei en ontwikkeling van individuen, teams en organisaties.

 

Kostprijs

De investering in dit traject is €1.250 (excl. btw). In deze prijs is alles inbegrepen: leerdagen, reader, het talenten-interventietijdschrift en catering. Voor de betaling kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille.

 

Inschrijven

Inschrijven kan je doen via het inschrijvingsformulier van de Talentpraktijk. De uiterste inschrijfdatum is zondag 8 maart 2015.

Voor vragen kan je kan steeds vrijblijvend contact opnemen met Peter Van Camp op het nummer +32 486 75 23 02 of per mail op pvancamp@kessels-smit.com.