HomeInspiration › Podcast

De Boekenpraktijk: Verhalen veranderen

By: saskia tjepkema copy1 111990526368 Saskia Tjepkema, luc 111968831427 Luc Verheijen - 01-10-2023

This page is not available in English - View in Dutch:


‘Ieder mens, team en organisatie leeft en werkt bewust of onbewust in een bepaald verhaal. En dat heeft invloed op het gedrag.’ Deze boodschap staat in ‘Verhalen veranderen’, geschreven door zes adviseurs van Kessels & Smit. Willem van Leeuwen spreekt met Saskia Tjepkema en Luc Verheijen in de podcast de Boekenpraktijk (Managementboek) over de impact van verhalen in organisaties en in de maatschappij.

 

Elke aflevering van de podcast legt host Willem de gast een drietal stellingen voor. De stellingen voor Saskia Tjepkema en Luc Verheijen zijn:

  1. Verhalen zijn in de kern bedoeld om de ander te overtuigen van onze mening en visie;
  2. Verhalen zijn eigenlijk in de kern vastgezette overtuigingen die ontstaan om de wereld om ons heen overzichtelijk te maken;
  3. Onze conditionering zorgt ervoor dat onze verhalen teveel een product van het verleden zijn en te weinig een droom over de ideale toekomst.

 

Nieuwsgierig naar de antwoorden? Luister naar deze aflevering van De Boekenpraktijk hieronder of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube.

 

 

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk.