voor je het weet ben je een organisatie 111924586556
HomeBookstore › book

This page is not available in English - View in Dutch:

Het ene moment zit je met een groep vakgenoten onder een appelboom in de tuin, het volgende moment ben je met elkaar een organisatie. Omdat je hebt besloten dat je samen wilt werken. Zo makkelijk kan het gaan.

Kessels & Smit, The Learning Company is al veertig jaar een netwerk-organisatie – of liever een lerend gezelschap. In dit boek gaan Marijke Boessenkool, Derk van der Pol, Mara Spruyt, Theo Visser en Pieterjan van Wijngaarden als organisatiejournalisten op zoek naar de verhalen van K&S. In gesprek met collega’s, oud-collega’s en opdrachtgevers reflecteren ze op het ontstaan van het gezelschap, de manier van werken, en de ontwikkeling daarvan tot K&S anno 2018. Ze verbinden het heden aan het verleden.

De kern, zo blijkt, is voortdurend op zoek te blijven naar hoe je als autonome professionals in verbinding met elkaar kunt blijven werken, en werk kunt doen dat leuk en betekenisvol is. Want voor je het weet past hoe je georganiseerd bent niet meer bij de principes die je samen belangrijk vindt.

De verscheidenheid aan verhalen geeft een inkijkje in het reilen en zeilen van dit eigenzinnige adviesbureau. Voor de auteurs was het een manier om hun eigen organisatie beter te leren kennen. Als boek biedt het inspiratie voor hun (oud-)collega’s en iedereen die samen wil ondernemen met anderen, of wil reflecteren op de manier van (samen)werken binnen zijn of haar organisatie.

 

boeken