tjepkema - van kiem tot kracht
HomeBookstore › book

Van kiem tot kracht: een waarderend perspectief voor persoonlijke ontwikkeling en organisatieverandering

This page is not available in English - View in Dutch:

Genomineerd voor 'Managementboek van het Jaar!' (longlist)

 

Hoe realiseren we duurzame veranderingen in organisaties? Veranderingen die beklijven omdat medewerkers ze zelf mee-vormgeven? En hoe ondersteunen we mensen en teams in hun ontwikkeling, zodanig dat ze het beste uit zichzelf halen?

Dit boek - met bijdragen van verschillende Kessels & Smit adviseurs en enkele opdrachtgevers - gaat in op die vragen vanuit een 'waarderend perspectief'. Een benadering die steeds meer vaste grond onder de voeten krijgt in Nederland en Belgie. Niet het oplossen van problemen of het wegwerken van tekorten staat centraal - maar successen, talenten, ambitie vormen het vertrekpunt. Deze factoren hebben immers iets bijzonders: ze verbinden mensen om samen werk te maken van een gewenste toekomst.

 

De bundel bevat een aantal praktijkverhalen, hoofdstukken die reflecteren op die praktijk en diverse intermezzo's die mee de sfeer bepalen. De bijdragen zijn gegroepeerd in drie delen:

  1. een talentperspectief voor persoonlijke ontwikkeling
  2. waarderend onderzoek als bron voor organisatieverandering
  3. werken met een waarderende benadering

 

De auteurs wilen met het boek, waarin ze reflecteren op hun eigen ervaringen en experimenten, een bijdrage leveren aan wat David Cooperrider - grondlegger van Appreciative Inquiry - noemt: 'A positive revolution in change'.

 

Een recensie is te vinden op www.managementboek.nl en www.managementsite.nl. In Opleiding & Ontwikkeling verscheen een boekbespreking van Theo Visser.