HomeInspiratie en verdieping › Artikel

Grote verandering begint klein en onder de oppervlakte

Door: martijn small 111976003371 Martijn van Ooijen, Chené Swart en Suzanne Verdonschot - ; Bron: Reader FCE Festival 3   07-12-2023

“Ik wil mijn stukje aarde graag wat mooier afleveren” is een van de eerste dingen die Chené Swart tegen ons zegt. Zij verwijst naar het voedselbos dat zij helpt groeien in haar tuin. Ze heeft het werk buiten onderbroken voor onze ontmoeting. We, Martijn en Suzanne, hebben haar uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan. Chené is narratief coach en expert in het werken met verhalen. We hebben haar zeven jaar geleden voor het eerst ontmoet en zij heeft ons met haar denken en haar manier van werken enorm geïnspireerd. We denken dat zij nieuw licht kan schijnen op het onderwerp dat ons bezighoudt: verbinden van kleine aan grote verhalen ten behoeve van verandering.

 

We hebben een vloeiende onlineverbinding ook al zitten we op meer dan 13.000 kilometer afstand van elkaar: Chené belt in vanuit Zuid-Afrika en wij zitten in Nederland. Tijdens het gesprek voelden we alle drie de sprankeling. We hebben dit artikel geschreven op basis van de inzichten uit dit gesprek waarbij wij het zelf het meest voelden bruisen. In het eerste deel van dit artikel komen nieuwe perspectieven aan bod. In het tweede deel staan aanknopingspunten om hiermee in de praktijk aan de slag te gaan.

 

Dit artikel (hieronder te downloaden) komt uit de Reader FCE festival nr 3.