HomeInspiratie en verdieping › Podcast

Hoe zorg je voor een doorbraak wanneer je vastloopt tijdens het innoveren?


Hoe kun je nou succesvol bouwen aan vernieuwing in jouw organisatie? Want één ding is zeker; wanneer je gaat innoveren gaat er van alles mis. Het betekent namelijk ook vastlopen, zoeken, twijfelen, weer loskomen en nieuwe paden ontdekken. Maar hoe ga je om met situaties waarin je vastloopt? Volgens Suzanne Verdonschot van Kessels & Smit zit er veel waarde in die momenten. Die zou je zelfs doorbraken kunnen noemen. In deze aflevering van de Innovatie Wasstraat vertelt ze er meer over. 

 

Suzanne heeft het niet graag over innovatie, maar liever over innoveren: het bezig zijn om iets te willen veranderen. Dat is een hobbelig proces van vallen en opstaan. Dat rommelige proces van zoeken, vastlopen en weer loskomen, dat is het samen innoveren in de praktijk. Alle medewerkers kunnen hieraan bijdragen. 

Soms lijkt vernieuwing eindeloos te duren. Wat helpt is af en toe ook terug te kijken en te zien wat je al tot stand hebt gebracht. En wat je al in beweging hebt gekregen. Maak hiervoor bijvoorbeeld een historielijn van betekenisvolle momenten of een impactmap van de innovatie. 

 

In deze podcast duiken we ook even in de toolbox Samen vernieuwen in de praktijk die je op weg helpt, wanneer je bent vastgelopen.

 

 

Kim Spinder gaat in gesprek met experts om achter hun innovatiegeheimen te komen. Je hoort ideeën over hoe je werk anders kan en frustratie waarom dat nog niet is gebeurd. Ga door de Innovatie Wasstraat!