HomeInspiratie en verdieping › Artikel

Fluitend naar het werk! Impact creëren door inzet van actieonderzoek

Door: Suzanne Verdonschot web 111976674546 Suzanne Verdonschot, Lieve Scheepers - ; Bron: Opleiding & Ontwikkeling, nr 4, p. 16-21   26-07-2013

Fabrieksmedewerkers wilden werken aan meer betrokkenheid op hun werkvloer. Maar hoe doe je dat? Wij gingen met hen op onderzoek uit en ontwikkelden een aanpak om te werken aan betrokkenheid, in verbinding met het hoger kader én de operatoren op de vloer.

 

Dit artikel verhaalt over de betekenisvolle momenten in een fabriek waar de mensen verder willen gaan dan alleen hun taak uitvoeren. Hun ambitie is te bouwen aan een betere omgeving waarin alle medewerkers met plezier het beste van zichzelf kunnen en willen inzetten. Deze medewerkers werken bij Punch Powertrain, een fabriek waar onderdelen van versnellingsbakken voor auto’s geproduceerd en geassembleerd worden. Na een actieonderzoek zijn vier verandervraagstukken opgespoord. Elke groep die het actieonderzoek deed, heeft gekozen voor een vraagstuk waar zij werk van willen maken.

 

In dit artikel bespreken we hoe het werken met actieonderzoek en gerichte experimenten stapsgewijs impact heeft op de manier van werken in deze fabriek.