HomeInspiratie en verdieping › Artikel

Welke factoren zijn bepalend voor kennisproductiviteit?

Door: Joseph Kessels, Suzanne Verdonschot web 111976674546 Suzanne Verdonschot, K.Kwakman, IMG 0408 111959659067 Paul Keursten - ; Bron: In: C. Stam, A. Evers, P. Leenheers (red.), Kennisproductiviteit: het effect van investeren in mensen, kennis en leren. Amsterdam: Pearson Prentice Hall.   25-02-2004

Dit hoofdstuk belicht de leerprocessen die een centrale rol spelen bij kennisproductiviteit. In het eerste deel van het hoofdstuk presenteren we een conceptueel kader, dat een samenvatting biedt van de factoren die volgens ons onderzoek de kennisproductiviteit beïnvloeden. Dit raamwerk kan richting geven aan zowel het onderzoeken van kennisproductiviteit als ook aan het stimuleren van kennisproductiviteit in de praktijk.
In het tweede deel van het hoofdstuk presenteren we de resultaten van 16 reconstructiestudies van vernieuwingsprojecten, die we uitvoerden in verschillende organisaties in Nederland, China en Indonesië. De resultaten bevestigen dat de elementen uit het conceptuele kader een belangrijke rol spelen en geven inzicht in hoe ze in de praktijk kunnen werken.