HomeInspiration › Podcast

This page is not available in English - View in Dutch:


In deze podcastserie hoor je hoe vier scholen op eigen wijze bouwen aan positief onderwijs en welk effect dit heeft op alle mensen die zich in de school bewegen. Je hoort verhalen van docenten, leerlingen en schoolleiders. Ook hoor je de ervaringen en tips van externe begeleiders die een tijdje optrokken met de scholen om positief onderwijs te laten landen. Deze podcastserie is onderdeel van een actie-onderzoek dat we eerder deden met deze scholen.

 

Soms is het een kwestie van doen, stomweg proberen. Maar hoe ga ik dat doen en hoe ga ik uit mijn comfortzone? Dat is voor sommigen de eerste vraag.”  - Dennis, docent op Ithaka

 

Aflevering 2: HOW

Wat is er nodig om te bouwen aan positief onderwijs in een school en hoe betrek je de mensen in de school hierbij? Het vraagt iets van je mindset, van hoe je communiceert en hoe je onderwijs organiseert. Dit soort processen en bewegingen beginnen vaak met een kleine, persoonlijke spark die dan uitgroeit tot een groot, collectief enthousiasme. 

 

Luister via Spotify

Luister via Soundcloud

 

Je hoort wederom de vier scholen en ook Eefje Teeuwise van Take a Step. Inspiratiemateriaal dat zij aanraadt:

 

 

Alflevering 1: WHY

Aflevering 3: WHAT

 

Enthousiast en nieuwsgierig geworden? Op 15 juni organiseren we een meet-up met workshops en ruimte om kennis te delen rondom dit thema.