Ewout Visser


This profile is not available in English.

Media

Welk verhaal zet jou in beweging?

Potentieel ontketenen

In sommige organisaties valt alles op z’n plek. De energie stroomt volop en mensen creëren met elkaar meer dan ze ooit voor mogelijk hielden. De organisatie benut het aanwezige potentieel en weet dat om te zetten in de gewenste resultaten. Als ik in zo’n omgeving ben, dan kan ik voelen dat het klopt.

 

Helaas blijft in de praktijk veel van dit enorme potentieel verborgen. Ik zie systemen die vastlopen, samenwerking waar energie verloren gaat en mensen die maar een deel van hun talenten kwijt kunnen in het werk. Zo’n situatie is nooit een bewuste keuze ; het is onbewust ontstaan. Zonde en frustrerend.

 

Daarom help ik graag om dit onbenutte potentieel te ontsluiten en samen te ontdekken waar nieuwe mogelijkheden liggen. En hoe je als organisatie of individu kan omgaan met de onvermijdelijke hindernissen op de weg van groei en verandering. Daarbij bouw ik verder op wat er al goed gaat, als rijke bodem voor verdere ontwikkeling.

 

Waarnemen met een systemische blik

Mijn kracht als begeleider zit in goed luisteren, scherp observeren met een systemische blik en rake vragen stellen. Die vaardigheden combineer ik met mijn kennis en ervaring als leidinggevende bij de overheid, econoom en coach.

 

Nieuwsgierigheid en doorleefde ervaring

Mijn kennis en ervaring komen samen op het grensvlak tussen organisatie, individu en inhoudelijke vraagstukken. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen en organisaties beweegt en belemmert. Ik stel vragen zonder oordeel en zoek naar mogelijkheden om groei en ontwikkeling te stimuleren: hoe kan het beter en welke concrete stappen zijn nodig om dat te bereiken?

 

Daarbij weet ik hoe weerbarstig de praktijk kan zijn. Met mijn ervaring als voormalig leidinggevende bij de overheid, weet ik hoe het is om te werken onder hoge druk in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Jongleren met de verschillende rollen en taken: strategische keuzes maken, sturen op de inhoudelijke doelen, brandjes blussen, collega’s en stakeholders betrekken en veel vergaderen. In het midden van die hectiek was het soms een uitdaging om voldoende aandacht te geven aan het team en recht te doen aan ieder individu. Maar dat is wel essentieel voor zowel het welzijn van de mens, als het succes van de organisatie. En gelukkig heb ik ook vaak de voldoening gevoeld als het lukte om het team en de teamleden echt een stap vooruit te helpen in hun ontwikkeling.

 

Vanuit veiligheid grenzen verleggen

In mijn begeleiding zorg ik voor een veilige omgeving waarin ik je een spiegel voorhoud, uitdaag en je aanmoedig om grenzen te verkennen én te verleggen. Soms vraagt een traject om te vertragen, of zelfs even stil te staan. De moed te hebben om het niet te weten en het ongemak daarbij te verduren. Ik ervaar zelf ook nog regelmatig hoe lastig dit kan zijn, vooral onder grote druk en onzekerheid. En ik weet ook hoe waardevol het is om het aan te gaan. Vertragen, ontwarren, bewegen.

 

Vallen en opstaan, op een andere manier gaat het niet

In mijn vrije tijd ben ik een opgewekte avonturier die graag fietst, schaatst, leest, tennist en surft. En dat surfen lijkt soms verrassend veel op wat zowel klanten als ikzelf tegenkomen in mijn coaching en begeleiding van organisaties. Meebewegen op de golven van energie en alert zijn op nieuwe mogelijkheden die zich aandienen. Het spannend vinden en toch doen. Soms vallen, even spartelen en weer bovenkomen. Een paar keer diep ademhalen en dan een nieuwe poging.

 

Change your story, change your life
Tony Robbins

Contact

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Bel of mail Ewout