imperfecte adviseur persoonlijke verhalen over het 111924586718
HomeBookstore › book

Imperfecte adviseur

This page is not available in English - View in Dutch:

Genomineerd voor Ooa Boek van het jaar 2017!

 

Hoe kun je als organisatieadviseur je toegevoegde waarde maximeren? Hoe zorg je ervoor dat weerstand tegen verandering wordt weggenomen; - en liefst als sneeuw voor de zon verdwijnt? Kernthema’s in menig boek over het organisatie-adviesvak. Veel van deze boeken hebben een zeker normatief karakter. Een hoog 'show and tell-gehalte’: zó moet je het doen en dan word je succesvol!’. Inclusief checklists, praktische tips, fraaie schema’s en figuren.

 

‘Imperfecte adviseur’ kiest een geheel andere invalshoek. Hier gaat het niet over ‘hoe het moet’, maar juist over ‘hoe het gáat’. ‘Het’ betreft de praxis van het adviesvak. Inclusief volstrekt onverwachte gebeurtenissen en onvoorspelbare voorvallen. Hoe goed je het allemaal ook wilt doen; hoe goed je je kennis en ervaring ook inzet voor de perfecte interventie; - toch word je regelmatig geconfronteerd met ontwikkelingen waarbij het streven naar het goede je volstrekt door de vingers lijkt te glippen.


In dit boek gaan zeven ervaren adviseurs in op ‘de binnenkant’ van het advieswerk. Niet de succesverhalen. Maar juist die momenten waarop het vastliep. Waarbij je als adviseur ook echt geen idee meer had hoe verder te gaan.


Bij deze kijkjes in de advieskeuken lopen de emoties soms hoog op. Het gaat over atelofobie: de angst voor imperfectie; voor het niet goed genoeg blijken te zijn. Maar ook over de vraag hoe je met de onverteerbaarheid van het falen omgaat. En of dat laatste eigenlijk wel mogelijk is. Een serie praktijkverhalen inclusief uitgebreide persoonlijke en theoretische reflecties. Om zo nadere betekenis te geven aan de binnenkant van het adviesvak. Herkenbaar. Inleefbaar.