Effectief samenwerken   voorkant 111975789386
HomeBookstore › book

Effectief samenwerken. De driehoek van verantwoordelijke relaties

By: Marloes de Jong - ; Publisher: Kessels & Smit Publishers   03-19-2019

This page is not available in English - View in Dutch:

Je komt het in vrijwel alle teams tegen: irritaties over collega’s die niet doen wat ze beloofd hadden of waarvoor ze zijn ingehuurd. Een sterke waan van de dag die nieuwe initiatieven en goede afronding in de weg staat. Verzuchtingen over de kloof tussen management en werkvloer, of tussen beleid en uitvoering. Wat het ook is, het geeft altijd onvrede over de uiteindelijke resultaten. En het leidt tot demotiverende vragen als ‘Waarom heeft niemand ingegrepen?’, ‘Waarom zijn we hier eigenlijk aan begonnen?’ en ‘Voor welk probleem was dit nu een oplossing?’.

Dit boek geeft een antwoord op deze en aanverwante vraagstukken uit ieders dagelijkse werkpraktijk. Het introduceert de driehoek van effectieve samenwerking, waarin een initiator, actor en ondersteuner samen verantwoordelijkheid nemen voor het eindresultaat. Organisatieantropoloog Marloes de Jong legt u de werking van de driehoek uit: een perspectief dat zowel het resultaat als de werkrelaties centraal stelt – omdat het één niet zonder het ander kan. Samenwerken via de driehoek is een manier om kansen op leren, groeien en versnellen te benutten. Een aanpak met gedeelde belangen en verantwoordelijkheden, waarmee je je samenwerkingspartners snel begrijpt, je goed op elkaar afgestemd bent en talenten elkaar optimaal aanvullen. Met als uitkomst: effectief resultaat boeken en een vlot en plezierig werkproces.

De driehoek biedt leidinggevenden en project- of programmamanagers een nieuwe kijk op het investeren in relaties: het wordt dé manier om resultaatgericht te werken, veelvoorkomende problemen op te lossen en te sturen op een werkwijze die gedoe vóór is. De driehoek is een verfrissend alternatief voor de meer gangbare tools op het gebied van samenwerken.

 

 

1e druk november 2013

2e druk oktober 2014

3e druk maart 2019 (vernieuwde versie)

111 pagina's, hardcover
ISBN: 978-94-91552-02-1