Ilse Boersma


This profile is not available in English.

Media

Een leven lang leren en in beweging blijven

Een leven lang leren en in beweging blijven; dat past bij mij. Door mijn master Bestuurs- en organisatiewetenschap en ervaring als docent-onderzoeker in het hoger onderwijs zag ik dat de veranderkracht van organisaties een optelsom van individuen is. Hoe kun je als professional blijven leren? En vanuit ieders waarden, kwaliteiten en talenten stappen zetten?

 

Vraagstukken rondom bewustwording en persoonlijke ontwikkeling interesseren mij mateloos. Vandaar dat ik mij verder heb ontwikkeld op het gebied van loopbaan- en talentcoaching. Bewust zijn van jouw waarden, drijfveren en talenten zie ik dan ook als startpunt voor persoonlijk leiderschap; eigen regie pakken én krachtige keuzes maken. Geïnspireerd op de tekst “You can’t start a fire without a spark” (uit Dancing in the Dark, Bruce Springsteen) geloof ik dat het van ongekende waarde is dat je weet waar jouw ‘vuur’ van gaat branden om anderen te inspireren.

 

Leren & reflecteren is in de kern een proces wat verwarring en verstoring oproept, zonder wrijving geen glans. Het herzien van bepaalde opvattingen of waarden, kan gepaard gaan met ‘crises’. Soms groot, soms klein. Ik vind het een interessant proces wanneer bestaande kaders gaan schuiven en mensen durven kijken vanuit andere perspectieven. In mijn aanpak help ik mensen daarbij door bewust deze kaders te verkennen en te expliciteren.

 

Als professional draag ik graag bij aan een mooiere wereld en denk vanuit duurzaamheid & lange termijn. Je bent altijd verbonden met een groter systeem en mag daarin keuzes bevragen: wat betekent het voor mijzelf, de ander en de wereld om mij heen? Om zo van betekenis te zijn en zingeving te ervaren in werk én in ons leven. Daar voer ik graag het gesprek over. Vanuit mijn rol als (loopbaan)coach & adviseur balanceer ik tussen stilstaan & reflectie en in beweging zijn & actie. Om zo tot nieuwe inzichten te komen en toe te kunnen passen in de praktijk.

Inspiratie board

News and blogs

Let's meet

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Bel of mail