remko 2

Remko van Oijen


Nederland

Via scherpte en lichtheid ontdekken welke interactie krachtig is

In mijn rol als adviseur en coach (en trouwens: ook daarbuiten) fascineert het mij altijd weer wat er ontstaat en verloren gaat in de interactie tussen mensen. In de kern is dat waar mijn werk over gaat: meer laten ontstaan, minder verloren laten gaan. Je niet laten leiden door conventies en algemene afspraken, maar in teams en organisaties echt contact maken op waar iemand voor staat en waar diegene toe in staat is.

Zet mij voor een groep en er gebeurt iets - met de groep én met mij. Dat “iets” is het ontstaan van ruimte, veiligheid, scherpte.  Ontdekken welke interactie krachtig is. Samen maken we het verlangen los naar een nieuwe samenwerking. We maken het persoonlijk. Zoeken de verbinding tussen persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Dat lukt het best wanneer ik mijn energie, techniek, humor en observatievermogen volop kan inzetten. En door mij te verbinden met waar een groep voor staat. Er ontstaat ruimte voor creativiteit, maar ook voor aanspreken. Ik kan mensen ongenadig bij de veter grijpen, met behoud van veiligheid. Daardoor wordt het proces mooier dan je op voorhand zou voorspellen. Natuurlijk is er een ontwerp voor een bijeenkomst, maar in het moment ontstaat vaak de beste interventie.

Aan mijn werk als interimmanager, projectleider en programmadirecteur bij de rijksoverheid heb ik een fascinatie voor leidinggeven en leiderschap over gehouden. Ik vind het soms onvoorstelbaar wat leidinggevenden van zichzelf verwachten en wat er van hen verwacht wordt. En vooral tot welke onpersoonlijke en inefficiënte interactie dat leidt.  Ik vind het dan prachtig om te zien wat er gebeurt als mensen open durven te zijn over hun kracht en hun onvermogen. Waardoor leidinggevenden juist meer waar maken.

Voor mij is de stap van de rijksoverheid naar Kessels & Smit er een van kiezen voor mijn talent. Ik wil er niet af en toe beter in worden, maar erin excelleren.  Mijn opvattingen delen met vakgenoten. Eraan bijdragen dat leren en ontwikkelen in organisaties aantrekkelijk is. Ik wil inspireren, energie losmaken, verlangen doen ontstaan.