Zuid-Afrika

In de loop van 2007 maken Mark Turpin, Andrea van der Merwe en Philippa Kabali een start met Kessels & Smit Zuid-Afrika.  Zij delen de waarden en principes van hun internationale partners en zijn tegelijk sterk geworteld in de Zuid-Afrikaanse context. Hun inspiratie zit in de unieke mogelijkheden en uitdagingen die Zuid-Afrika biedt. Ze brengen een ‘Afrikaans’ perspectief het internationale gezelschap binnen, en halen omgekeerd ook denkwijzen en ideeën van de internationale omgeving naar Zuid-Afrika toe. In het begin komt met name vanuit Kessels & Smit Nederland ondersteuning. Inmiddels is het Zuid-Afrikaanse team een zelfstandige en actieve netwerkpartner. In 2008 komen Julian Barnes en Amanda Thompson de onderneming versterken.

 

Klanten zijn afkomstig uit een brede groep van organisaties en mensen in de private, publieke en non-gouvernmentele sector. Thema’s waar speciale affiniteit ligt zijn diversiteit, leiderschapsontwikkeling, transformatie en ontwikkeling, het creëren van lerende organisaties, performance improvement en vaardigheidsontwikkeling.

 

Diversiteit is daarbinnen een speciaal thema. Hoe maak je verschillen vruchtbaar? Het team heeft speciale aandacht voor ontwikkeling van werkplekken en werkrelaties. Hoe kun je mensen ondersteunen om samen te werken en te leren? Hoe creëer je transparante, waarderende communicatie? Mensen ondersteunen om verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit van de werkrelaties – ook als die lastig zijn – is een krachtige manier om de werkplek meer leerplek te maken.

 

Naast het advieswerk ondersteunt Kessels & Smit Zuid-Afrika initiatieven op het gebied van publiek ondernemerschap. Vanuit de gedachte dat de ontwikkeling van een gemeenschap pas van de grond komt wanneer mensen goed voor zichzelf kunnen zorgen – niet als ze van een donor afhankelijk zijn. Het perspectief van ondernemerschap opent de deur voor het ontwikkelen van aanpakken waar zowel investeerders als betrokkenen uit de gemeenschap de vruchten van plukken.

 

Met hun werk hopen de adviseurs een bijdrage te leveren aan de groei, ontwikkeling en transformatie van hun land. Nieuwe kennis op het gebied van complexe organisatie- en maatschappelijke vraagstukken is daarbij een belangrijke bron.

 

De adviseurs zijn gevestigd in Kaapstad en Johannesburg.