Training paradoxaal coachen

Training paradoxaal coachen

Vrijdag 2 februari


Controle houden of loslaten? Binnen of buiten de lijntjes kleuren? Luisteren of sturen? Je eigen behoeften op de eerste plaats zetten of vooral dienstbaar zijn aan anderen?

 

Het effectief kunnen omgaan met tegenstrijdigheden, spanningsvelden en dilemma’s is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Dit verloopt voor vele mensen niet bepaald als een tweede natuur. Als begeleider word je dagdagelijks geconfronteerd met die vorm van complexiteit. Mensen met hartverscheurende dilemma’s; keuzestress; schijnbaar onverzoenbare doelen of belangen; niet aangeboorde talenten; belemmerende overtuigingen; enz. Vaak verstrikt in “of-of” denken. Hoe help je jouw cliënten hiermee om te gaan?

 

  • Hoe leer je hen vlot te schakelen tussen tegengestelde richtingen in een snel veranderende context en toch zichzelf te blijven?
  • Hoe kan je hen helpen hun paradoxen om te zetten in een kracht?
  • Hoe stimuleer je hen tot “en-en” denken, i.p.v. te blijven vastzitten in ééndimensionale keuzes, innerlijke verscheurdheid of grijzige compromissen?

 

Silvia Derom en Ivo Brughmans organiseren in februari, maart en april 2018 een trainingsprogramma voor coaches om de kracht van tegenpolen optimaal te leren benutten.

 

In deze training reiken we jullie kennis, methoden, tools en oefeningen aan die hier antwoorden op bieden. Omdat meesterschap in het paradoxaal coachen begint bij jezelf, als persoon en als begeleider, besteden we ook aandacht aan jouw persoonlijke ontdekkingstocht. Vragen zoals deze komen hierbij aan bod:

  • Wie ben ik en welke polariteiten en paradoxen kenmerken mijn leven en werk?
  • Welke verborgen talenten schuilen er in mijn schaduwkanten?
  • Hoe word ik me bewuster van mijn eigen polariteiten en voorkom ik dat ik ze projecteer op mijn cliënten?
  • Met welke paradoxen worstel ik in mijn begeleiderschap? (Bv. zorgen voor jezelf – zorgen voor de klant, resultaat – proces, verdieping – verbreding)
  • Hoe kan ik mijn inlevingsvermogen nog verder ontwikkelen?

 

Tijdens de training kan je aan de slag met cases en uitdagingen die je zelf aanreikt.

 

Aanmelden of meer informatie?