Sandra Ringeling

Media

Eigenaarschap als sleutel voor duurzame verandering

Ik ben een in-beweging-zetter en ondersteun mensen, teams en organisaties graag om hun wensen werkend te krijgen. Door aandacht te hebben voor hun vakmanschap en ambitie en ze te laten ontdekken hoe je met meer plezier betere resultaten kunt halen. Want als je ieders bijdrage waardeert en de ruimte geeft, krijg je vanzelf betrokkenheid en betere prestaties. Dat is wat mij drijft in mijn werk. 

 

Hét recept voor borgen is mensen uitnodigen om mee te bouwen en verantwoordelijkheid te nemen om hun rol te pakken. Ik ben goed in het aanbrengen van focus en structuur en het bepalen van een aanpak die zorgt voor tastbare verbetering door middel van kleine, praktische stappen. Ik leg graag lijntjes tussen mensen, breng hen op ideeën, verleid ze om in te stappen en geef waar nodig een zetje. 

 

Als adviseur en leidinggevende heb ik alle kanten van het speelveld in organisaties zelf ervaren. Die ervaring breng ik mee in projecten. Vanuit mijn achtergrond als historica heb ik geleerd dat er altijd meerdere perspectieven zijn en dat het belangrijk is om oog te hebben voor de ontstaansgeschiedenis van vragen. Als opleidingskundige weet ik dat echte verandering pas plaats vindt door gedragsverandering. En als veranderkundige merk ik dat het weghalen van -soms onbedoelde- belemmeringen in de werkcontext daar enorm bij kan helpen. 

 

Ik werk het liefst met “the whole system in the room”: alle stemmen horen. Ik hou er van om aan de slag te gaan met een concrete vraag in een concrete omgeving. Bij voorkeur een waar de oplossing niet meteen gegeven is en er ruimte is om met elkaar te onderzoeken, experimenteren en dus: leren. Ik houd van afwisseling en nieuwe invalshoeken. 

 

Geef mij maar vragen die gaan over (team)samenwerking, duurzame inzetbaarheid en kennisdeling. 

 “wil je eens meedenken hoe we ” ….

-       het aantal ideeën vanaf de werkvloer vergroten, zorgen dat mensen meer zelf initiatief nemen

-       de vitaliteit en innovatiekracht van onze mensen vergroten, zorgen voor meer kennisdeling

-       de keten optimaliseren, het aantal vergaderingen verminderen, met minder formulieren werken

-       de klanttevredenheid vergroten, het aantal klachten verminderen, de doorloopsnelheid verhogen

  

 

Dit inspireert mij

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Even sparren, een pas op de plaats en het inschakelen van hulptroepen levert eigenaarschap en betrokkenheid op. En dat helpt om uiteindelijk grotere stappen te zetten die ook beter beklijven.

Contact

Ik ga graag in gesprek over wat Kessels & Smit voor U of uw organisatie kan betekenen.

Bel of mail Sandra Ringeling