Marina web

Marina Jacobs


BelgiŽ

Alles op een juiste wijze, iedereen met een goed gevoel


Ik ben mij de voorbije jaren steeds bewuster geworden over mijn toegevoegde waarde: in de financiële en administratieve kern van een bedrijf duiken, analyseren en aanvoelen wat daarin de noden zijn en dit op punt zetten. Dat heb ik geleerd als hoofd van de administratieve en boekhoudkundige afdeling van een grote coöperatieve veiling en daarna door mijn werkzaamheden in de export. Het is ook deze kracht die ik nu in mijn zelfstandige rol vorm geef: zorgen voor een optimale administratieve en financiële werking als basis voor verdere ontwikkeling van een organisatie.

Ook het sociale, menselijke aspect is daarin voor mij belangrijk. Ik werk graag samen met anderen op een participatieve manier, zodat we oplossingen bedenken die ook echt op maat zijn en daardoor voor iedereen werken. Dat doe ik door samen met administratieve en financiële collega’s op te trekken, maar ook zaakvoerders en leidinggevenden bij te staan in hun financiële rol met advies en concrete oplossingen. Dat is elke keer weer een uitdaging die ik graag aanga.
 
Vanuit mijn opleiding en lange ervaring als administratief en boekhoudkundige verantwoordelijke is de ruimte ontstaan en gegroeid naar meer zelfstandig zijn. Door mijn werkzaamheden bij Kessels & Smit, The Learning Company als verantwoordelijke voor het administratieve en financiële werk, merk ik ook dat mijn belangstelling om anderen te ondersteunen in het administratieve en financiële werk te optimaliseren, ontzettend groeit. Mijn passie voor cijfers, getallen en procedures wil ik daarom ook steeds meer gebruiken om andere organisaties een stap verder te helpen.
 
Een goede administratie is de spil van een bedrijf. Hoe goed een onderneming ook is in de core business: zorg dragen voor een correcte administratie, een gezonde cashflow en een transparante boekhouding… is vaak één van de succesfactoren van organisaties die het goed doen.
 
Ik richt me op het verlenen van advies aan en begeleiding van organisaties waar op het financiële, administratieve of boekhoudkundige vlak verbeteringen of vernieuwingen nodig zijn. (Startende) Ondernemingen wegwijs maken in hoe een administratie en boekhouding werkt en moet uitgevoerd worden, geeft mij energie. Samen vorm geven aan oplossingen die echt werken is daarin een leidraad. Een externe bril helpt daarin vaak.
 
Daarnaast vind ik het ontzettend fijn om vakgenoten te professionaliseren: opleiding geven, infosessies verzorgen… Het contact met anderen, helpen om hun taken beter en optimaler te kunnen uitvoeren, vind ik inspirerend en boeiend.