Job craften

dreamstime s 281360241

Werk vormgeven vanuit talenten

Ruimte maken voor je talent, drijfveren en dat waar je energie van krijgt in het werk. Dat is waar job craften om draait. Hoe ondersteun je mensen om meer plezier in hun werk te ervaren en effectiever te zijn, door hun werk af te stemmen op hun sterke punten?

Uitgangspunt is de invloed die de medewerker kan uitoefenen om zijn of haar werk te verbinden met drijfveren, talenten en ambities. Het gaat niet om ‘alleen doen wat je leuk vindt’, maar ook hoe je de klussen die bij je werk horen en waar je geen energie van krijgt op een andere manier kunt vormgeven, een manier die meer bij je sterktes past. Job craften is te beschouwen als een ‘bril’ die we mensen aanreiken om naar het eigen werk te kijken. Leren zien waar je goed in bent en op welke manier je je talenten in je werk kunt inzetten.


Mensen die kennismaken met job craften en dit in hun eigen praktijk gaan toepassen, ervaren meer plezier en energie, worden ook effectiever. Er blijkt meer mogelijk dan je vaak denkt! Een belangrijke opbrengst bij onze jobcraft-trajecten is bovendien de krachtige verbinding die ontstaat tussen deelnemers en tussen deelnemers, hun collega’s en leidinggevenden, die vanaf de zijlijn zijn betrokken bij het traject.

Job craften kunnen we ondersteunen met:

  • Individuele coaching en sparring;
  • Werken met teams aan een gemeenschappelijk resultaat;
  • Open aanbod: korte jobcraft-trajecten van twee of drie bijeenkomsten;
  • Telefonische sparring, sms-tool of e-mailcoaching;
  • Professionalisering van loopbaancoaches en HR(D) professionals om medewerkers in de eigen organisatie te kunnen ondersteunen bij job crafting.

Lees minder...