HomeAgendaEvent
22 févr
2022

Interventiekunde in teams en organisaties

Cette page n'est pas disponible en français - Vue en Néerlandais:

Op uitnodiging van Kessels & Smit nemen Eric Koenen en Jacqueline Willeboordse van de Academie voor interventiekunde ons mee in het gebied van de interdisciplinaire interventiekunde. Ze werken hiervoor samen met K&S collega Lieve Scheepers. 

 

Samenwerkingsverbanden als directie-/managementteams, projectteams en netwerken worden steeds belangrijker om te komen tot visieontwikkeling, vernieuwing, probleemoplossing of effectief toezicht. Ze kunnen een grote slagkracht ontwikkelen. En… ze blijven te vaak erg onderbenut. Er gaat veel kostbare tijd verloren en de frustratie neemt toe wanneer dat wat beoogd wordt in de vorm van plannen, vertraagt of vastloopt.

 

Met dit soort processen van vertraging en stagnatie worden leidinggevenden, interne en externe professionele adviseurs steeds vaker geconfronteerd. Deze processen zijn zichtbaar aan de oppervlakte, maar vinden meestal hun wortels in de onderstromen van de organisatie, van de teams en van de individuen: in het dieptedomein. Dat heeft een nadelig effect op de realisatie van businessplannen en vernieuwingsplannen. 

 

Het doen van de juiste interventies op het juiste moment in boven- en onderstromen is een vak, ons vak en daar laten we graag leidinggevenden en professionele adviseurs verder in groeien en ontwikkelen.

 

Nieuwsgierig? 
We onderzoeken graag je vragen en belangstelling. Op plateau.space lees je over de ervaring van vakgenoten en vind je alle praktische informatie.