Gert-Jan van Schaik


ce profil n'est pas disponible en français

Media

Positieve beweging brengen in bestaande systemen

Ik werk op drie niveaus: met individuen (coaching), met teams en met organisatie(onderdelen) als geheel. Het liefst werk ik met al deze drie tegelijk. Ik sla daarbij graag de brug tussen hard en zacht, en verbind mensen en middelen met de context.

 

Mijn taak is vaak om een programma te ontwerpen waarin het goede gesprek wordt gevoerd. Wat is ongemakkelijk, maar moet onder ogen worden gezien? Hoe kijken mensen naar elkaar, wat houden ze voor zich? Wat betekent dit voor doelen, taken, en werkprocessen? 

 

Als het gesprek niet relevant is, zijn we niet met de juiste dingen bezig. Soms verzandt een gesprek in oude patronen. Ik hou er van de dynamiek werkend te krijgen zodat het systeem in beweging komt.

Bijvoorbeeld bij een koepel voor primair onderwijs begeleid ik het directieberaad (alle schooldirecteuren) bij de uitwerking van het voornemen om onderwijskundig leiderschap bij de leerkrachten neer te leggen. Het heeft consequenties in zowel structuur als cultuur. Daarnaast ben ik gevraagd een aantal jonge leidinggevenden 1-op-1 te begeleiden en ben ik trusted advisor van het bestuur.

 

Connected Leadership

Als je wilt excelleren, of echt vernieuwend wilt zijn, moet je aandacht geven aan waar je voor staat, wat je wilt & verwacht, en waar je hart sneller van gaat kloppen. Je kunt anderen alleen inspireren als jezelf geïnspireerd bent. Verbonden met jezelf, met anderen en de wereld. 
Maar, wat gebeurt er met je onder druk? Ben je in staat om op het juiste moment precies dat te doen wat het verschil maakt? 

Mijn visie op leiderschap is aangescherpt in mijn werk voor Nyenrode Universiteit. Ik ben daar als programma-manager, docent en coach betrokken bij de Senior leadership programma’s.

 

Non-dualiteit

Mijn professionele liefde is het praktisch maken van wijsheid die te ontdekken valt in de oude tradities. Ik heb dat zelf op een intensieve manier ervaren tijdens een boeddhistische retraite van 3 jaar en 3 maanden die ik tussen 2006 en 2009 heb gedaan. Studie en contemplatie werden afgewisseld met maanden van stilte in een diepgaand onderzoek naar de essentie van bewustzijn.

 

Sindsdien ben ik gemotiveerd bezig mijn inzichten en ervaringen te vertalen naar mensen in organisaties. De kwaliteit van je aanwezigheid (presence) is de sleutel in uitdagende situaties. Ik vind het een uitdaging om aansluiting te vinden en praktische tools aan te reiken. Hierin is nog veel te doen en daarom publiceer en spreek ik regelmatig over thema’s als non-dualiteit, bewust leiderschap en vertrouwen. Bijvoorbeeld in de vorm van het boek ‘Excelleren in je werk. Het verschil tussen goed en buitengewoon goed’, genomineerd voor Managementboek van het Jaar.

 

Herken steeds sneller wat waardevol is en wat niet.
Verdiep je inzicht in wat werkt en doe daar meer van.

Inspiratie board

Media

Contact

Wat is er nodig om uw organisatie te laten excelleren?

Bel of mail me