IMG 2673a

Barbara Grijns


Nederland

Veelzijdig en verbindend

Wat ik doe bij Kessels & Smit is niet zomaar onder één noemer te vangen. Mijn werk is heel veelzijdig en dat is precies wat het zo aantrekkelijk maakt. Ik noem mezelf wel eens een ‘wandelende helpdesk’ of ‘de smeerolie in projecten’. Maar het is veel meer dan louter regelen en vragen beantwoorden. Van het begin af aan ben ik betrokken bij een project, ik maak deel uit van het projectteam. Vaak gaat het om grote trajecten met veel deelnemers en betrokkenen. Ik ben bekend met de inhoud en de materie en kan daardoor goed anticiperen op wat komen gaat.

 

Elk project is uniek, er is geen standaardaanpak. Wel werk ik altijd volgens dezelfde principes: servicegerichtheid en professionaliteit. Daarin leg ik de lat hoog. Dat past helemaal bij mijn sterke punten: actiegerichtheid, relatievorming, alles uit de kast halen. Het contact tussen de adviseurs en de klanten moet soepel en snel verlopen, en de voortgang van het project moet gewaarborgd zijn. Als procesbewaker en verbindende factor zit ik daar bovenop.

Hoewel ik in alle projecten inzetbaar ben, doe ik vooral veel voor Development Centers, Something en leiderschapsreizen naar Zuid-Afrika. Ik heb zelf zo’n reis meegemaakt, waardoor ik de ins en outs ken uit eigen ervaring.

 

Het deel uitmaken van de learning company heeft mijn manier van kijken en werken sterk beïnvloed. Mijn plek in het gezelschap heeft zich ontwikkeld, naar een zichtbare en zelfstandige rol. De keuze om me te focussen op projecten en daarin een ‘spin-in-het-web-rol’ te vervullen, heeft me ondernemender gemaakt en veel meer extern gericht. De aard van het werk verandert omdat ik verander, en andersom. Mooier kan het eigenlijk niet.