Nele van den Broeck


This profile is not available in English.

Media

“Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we’ve been waiting for. We are the change that we seek.”

— Barack Obama

Groepen begeleiden is altijd de rode draad geweest in mijn loopbaan. Dat deed ik gedurende 10 jaar in de context van een multinationale groep met de focus op retail. Ik faciliteerde focusgroepen als marktonderzoeker en trendwatcher, en ik begeleidde teamontwikkeling en organisatieverandering als innovatiecoach. Na deze mooie periode was de tijd rijp om mijn ondernemende vleugels uit te slaan. Vandaag ondersteun ik strategische trajecten – groot en klein – waarbij ik een voorkeur geef aan co-creatie en waarderend kijken, en waarbij ik mijn deskundigheid in innovatie en procesbegeleiding wil inzetten en verder ontwikkelen.

 

Om mezelf te omschrijven kan ik woorden gebruiken als: positivo, toekomstdenker, luisterend oor. Maar ook: plus-mama, vriendin van Attila, dansamateur en familiale aandeelhouder van Colruyt Group.

 

Mijn 3 tattoos vatten mijn levens filosofie mooi samen:

  • All is one : we zijn allemaal verbonden met elkaar en alles op deze planeet. Dit kun je heel goed voelen in een groep. Een groep is meer dan de soms van zijn delen. Die verbondenheid kan zorgen voor een enorme kracht. Ook als procesbegeleider heb je een effect. Ik maak groepen bewust van hun effect, als individu op de groep en als groep op het groter geheel.
  • Live is change : leven is verandering, als er immers niets meer veranderd, leeft het niet meer. Dus verandering is onze natuurlijke staat van zijn. Waarom hebben  we het er dan vaak zo moeilijk mee? Ik werk graag op het spanningsveld tussen stabiliteit en verandering. Het is een evenwichtsoefening. Eentje waar ik ondertussen heel wat manieren in gevonden heb om mensen en teams daarin te coachen.
  • Enact positive thinking : Een zegswijze uit de leer van appreciative inquiry. Vrij vertaald betekend het: maak je positieve gedachten waar. Je eigen gedachten kunnen de wereld rondom jou gaan vormgeven. Het is als zaadjes planten. Het is een levenswijze geworden voor mij, een mindset, veel meer dan een methodologie om met groepen aan de slag te gaan.

 

 

 

“Nele slaagt erin teams te inspireren en motiveren vanuit haar positieve energie en drive for change. Met haar ervaring in innovatie, creëert ze een kader van vertrouwen en schept helderheid in tijden van verandering. Nele is erg hands-on, pakt de dingen vast en slaagt erin deze aanpak over te brengen op haar team. Ik had de kans om als PM samen te werken met Nele op enkele innovatieprojecten, waarbij zij me als coach enorm veel heeft bijgebracht. Ik zou in de toekomst meteen weer willen samenwerken met Nele.”
Natalie Vuerings, Regionaal Coördinator Colruyt Group Academy

Blog

Let's meet

Benieuwd naar wat Kessels & Smit voor uw organisatie kan betekenen?

Bel of mail